Gambia

Compoint Computers doneert en zoekt werkende laptops voor scholing in Gambia.

Afgelopen maand zijn wij op een korte vakantie in Gambia geweest.
Wij hebben daar een dubbel gevoel aan overgehouden, enerzijds de geweldige sfeer en lieve mensen, anderzijds de enorme armoede. 

Het was goed om eens met de neus op de feiten te worden gedrukt, we wisten het wel, maar met eigen ogen zien komt toch hard aan. Wat hebben wij het hier, ondanks veel geklaag, toch goed!
Een Gambiaan verdient gemiddeld zo'n €40,= netto per maand, er is geen ziektekostenverzekering en een opleiding is slechts voor enkelen weggelegd. Waar de ontwikkelingsgelden wel terecht komen is ons een raadsel...
Wij hebben daar, onder andere, een school, annex ziekenhuisje, bezocht, een door Nederlanders opgezet initiatief. Hartverwarmend hoe Nederland daar wordt gewaardeerd.
Het is voor ons niet mogelijk om op financieel gebied substantieel te helpen, maar er is een enorme behoefte aan goed bruikbare computers, daar kunnen wij ons wel voor inzetten.
Het computerleslokaal van de door ons bezochte school beschikte over slechts 6 gammele desktop-pc's, sommige nog draaiend op Windows XP. 
Niet meer van deze tijd dus en niet geschikt voor pc-opleiding, waar zeker 100 aanvragen voor zijn, voornamelijk van dames, die zich verder willen ontwikkelen. 
Een groter lesklokaal is inmiddels in aanbouw, nu nog de pc's.
Inmiddels hebben wij al een aantal oudere laptops geschikt gemaakt voor dit doel, maar men behoefte aan veel meer!

Vandaar deze oproep:
Heeft u ergens nog een oude werkende laptop liggen en kunt u die missen om te doneren aan Gambia?
Zij zoeken geen 'barrels' en hoeven ook niet de nieuwste, maar iedere laptop (of mini-pc) die geschikt is voor Windows 8 of hoger kan door ons worden aangepast en opgewaardeerd naar een Engelstalige Windows 10 met een Office-pakket.
Vanwege het volume en hoge verzendkosten zijn grote desktop-pc's niet geschikt voor verzending. Het gaat dus vooral om laptops en mini-pc's.

Mocht u hen hiermee kunnen helpen bent u van harte welkom in onze winkel aan de Doctor Colijnstraat.

Andere nuttige zaken, zoals potloden (puntenslijpers), pennen, schriften, leesboekjes (plaatjes) etc., zijn ook welkom en kunnen met de computers worden mee verzonden.
Wij nemen de verpakkings- en verzendkosten voor onze rekening en zorgen er voor dat deze spullen op het goede adres terechtkomen.

Compoint Computers in Ridderkerk, al sinds 1997 hét adres voor nieuwe computers, laptops, computeronderhoud en computerreparatie. 
Wij zorgen er voor, dat uw computer/tablet weer optimaal en veilig functioneert, uw privacy is uiterst belangrijk!

Voorwaarden

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en beschikbaarheid. Alle genoemde merken zijn eigendom van de diverse licentiehouders. 
Compoint ®© is een handelsnaam van Adfino Computing b.v. (KvK 24280219) 1997/2018 – Algemene voorwaarden – Privacyverklaring – Klachtenregeling

Contact

Dr. Colijnstraat 22
2982 AC Ridderkerk
0180425621