20240327 135132
Gambia

Inzamelaktie zeer succesvol beëindigd: 41 laptops voor scholing in Gambia zijn (eindelijk) onderweg!

Afgelopen maanden hebben wij, na een oproep, zo'n 50 werkende laptops van u gekregen om te doneren aan de Kololi Nursery School in Gambia. 
Daarvan zijn er 41 geschikt gebleken om aan te passen, te voorzien van een engelstalige Windows 10/11 en een Libre-Office pakket.
Mede namens de Nursery School en haar studenten bedanken wij u van harte, u heeft ze ongelooflijk blij gemaakt met deze overweldigende donatie.
Dankzij uw donatie kunnen zo'n 100 studenten, meest moeders, wekelijks op uw oude laptop een opleiding krijgen, waar ze leren hoe online oplossingen te vinden voor hun vragen.
Bijvoorbeeld, een baan, wereldgebeurtenissen volgen, maar vooral hoe om te gaan met ziektes, problemen met kinderen, en dergelijke.
Elk jaar sterven ruim 450.000 kinderen in Afrika aan malaria, omdat er geen geld is voor gezondheidszorg. Kinderen sterven voor de deur van het ziekenhuis! Geen geld, dan ook geen zorg! Verzekering is voor veel Gambianen onbetaalbaar.
Door zelf kennis te vergaren kunnen ouders veel doen om o.a. malaria te voorkomen.
Zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken voor oplossingen, die mogelijk worden met kennis over het gebruik van een pc.
Met uw donatie heeft u met een kleine moeite een grote daad verricht!
 Andere nuttige zaken, zoals potloden (puntenslijpers), pennen, schriften, leesboekjes (plaatjes) etc., zijn ook massaal ingeleverd, waarvoor dank, deze worden met de computers mee verzonden.
Met flinke vertraging zijn de laptops op 11 juni eindelijk ingescheept. Volgens planning vertrekt dit schip (MSC London  van rederij Maersk) op 25 juni vanaf Maasvlakte 2 uit Rotterdam. Deze komt dan op 28 juni In Tanger (Marokko) aan, waar de container wordt overgeladen op een ander containerschip (MSC MAERSK ROUBAIX) . Op 1 juli vertrekt dit schip naar Gambia, waar het verwacht rond 8 juli aan te komen in de haven van Banjul.
Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de voortgang.
Nogmaals iedere donateur en medewerker aan dit mooie project hartelijk bedankt!

Compoint Computers in Ridderkerk, al sinds 1997 hét adres voor nieuwe computers, laptops, computeronderhoud en computerreparatie. 
Wij zorgen er voor, dat uw computer/tablet weer optimaal en veilig functioneert, uw privacy is uiterst belangrijk!

Voorwaarden

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en beschikbaarheid. Alle genoemde merken zijn eigendom van de diverse licentiehouders. 
Compoint ®© is een handelsnaam van Adfino Computing b.v. (KvK 24280219) 1997/2018 – Algemene voorwaarden – Privacyverklaring – Klachtenregeling

Contact

Dr. Colijnstraat 22
2982 AC Ridderkerk
0180425621