Contact    Dr. Colijnstraat 22 2982 AC Ridderkerk

Gambia

Compoint Computers doneert en zoekt werkende laptops voor scholing in Gambia.

18 december 2023

Afgelopen maand zijn wij op een korte vakantie in Gambia geweest.
Wij hebben daar een dubbel gevoel aan overgehouden, enerzijds de geweldige sfeer en lieve mensen, anderzijds de enorme armoede. 

Het was goed om eens met de neus op de feiten te worden gedrukt, we wisten het wel, maar met eigen ogen zien komt toch hard aan. Wat hebben wij het hier, ondanks veel geklaag, toch goed!
Een Gambiaan verdient gemiddeld zo'n €40,= netto per maand, er is geen ziektekostenverzekering en een opleiding is slechts voor enkelen weggelegd. Waar de ontwikkelingsgelden wel terecht komen is ons een raadsel...
Wij hebben daar, onder andere, een school, annex ziekenhuisje, bezocht, een door Nederlanders opgezet initiatief. Hartverwarmend hoe Nederland daar wordt gewaardeerd.
Het is voor ons niet mogelijk om op financieel gebied substantieel te helpen, maar er is een enorme behoefte aan goed bruikbare computers, daar kunnen wij ons wel voor inzetten.
Het computerleslokaal van de door ons bezochte school beschikte over slechts 6 gammele desktop-pc's, sommige nog draaiend op Windows XP. 
Niet meer van deze tijd dus en niet geschikt voor pc-opleiding, waar zeker 100 aanvragen voor zijn, voornamelijk van dames, die zich verder willen ontwikkelen. 
Een groter lesklokaal is inmiddels in aanbouw, nu nog de pc's.
Inmiddels hebben wij al een aantal oudere laptops geschikt gemaakt voor dit doel, maar men behoefte aan veel meer!

Vandaar deze oproep:
Heeft u ergens nog een oude werkende laptop liggen en kunt u die missen om te doneren aan Gambia?
Zij zoeken geen 'barrels' en hoeven ook niet de nieuwste, maar iedere laptop (of mini-pc) die geschikt is voor Windows 8 of hoger kan door ons worden aangepast en opgewaardeerd naar een Engelstalige Windows 10 met een Office-pakket.
Vanwege het volume en hoge verzendkosten zijn grote desktop-pc's niet geschikt voor verzending. Het gaat dus vooral om laptops en mini-pc's.

Mocht u hen hiermee kunnen helpen bent u van harte welkom in onze winkel aan de Doctor Colijnstraat.

Andere nuttige zaken, zoals potloden (puntenslijpers), pennen, schriften, leesboekjes (plaatjes) etc., zijn ook welkom en kunnen met de computers worden mee verzonden.
Wij nemen de verpakkings- en verzendkosten voor onze rekening en zorgen er voor dat deze spullen op het goede adres terechtkomen.

Compoint is gestopt met verkoop HP

23 maart 2023

Compoint is gestopt met de verkoop van HP apparaten (printers, laptops)
Reden ligt in het feit, dat wij achter onze producten staan, maar vanuit HP geen dekking krijgen als het gaat om garantie. Wij zijn wettelijk verplicht 24 jmaanden garantie te verlenen, HP laat de winkelier in de kou na 12 maanden. Eventuele vervangingen en/of garantiereparaties komen dan geheel voor onze rekening. Iedereen zal begrijpen, dat wij ons dit niet kunnen permitteren.
Ook is de installatie-procedure van HP bij laptops en printers naar onze mening onnodig ingewikkeld geworden en in strijd met de privacy-wetgeving: alles moet lopen via de website van HP, een apparaat normaal lokaal installeren lukt niet of nauwelijks meer. Voor vervangende inkt kunt u uiteraard wel bij ons terecht.
Uiteraard hebben wij nog voldoende alternatieven voor u, die wij wel kunnen ondersteunen. 

Windows Defender scoort opnieuw hoog in beveiligingstesten

1 maart 2023

Wie een antiviruspakket zoekt heeft keus uit tientallen aanbieders, maar in de praktijk blijken ze elkaar weinig te ontlopen, zo stelt het Duitse AV-TEST Institute op basis van een test met achttien verschillende pakketten. Daarvan worden er veertien als "Top Product" bestempeld, ook het gratis Microsoft Defender dat standaard in Windows 10 zit ingebouwd hoort bij de top.
Compoint adviseert u dus géén ander antivirusprogramma naast de standaard Windows beveiliging te installeren. Uw systeem is met Windows 10/11 optimaal beveiligd, snel en stabiel.

De antivirusprogramma's werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 407 "zero-day" malware-exemplaren en bijna 16.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test van februari werden ontdekt.
Meer lezen

Veilig internetbankieren

12 januari 2022

Weet u wat er in uw computer gebeurt? Compoint wel! Bescherm uw gegevens en bankrekening en laat Compoint uw pc, laptop of tablet controleren op ongewenste ‘meekijkers’. Voor een veilig gevoel: kom langs of bel voor een afhaal-afspraak.  

Bent u veilig op internet?

12 januari 2022

Neem geen snoepjes aan van vreemden! Op internet krijgt u geregeld te maken met allerlei berichten, die u wijsmaken, dat zij uw pc sneller en schoner krijgen. Wees hier erg voorzichtig mee, voor u het weet heeft u onbekenden toegelaten in uw computer, die ongemerkt meekijken met uw activiteiten. Vertoont uw pc daarna ongewenst gedrag, dan is de kans groot, dat u ‘malware’ (ongewenste software) op uw computer heeft, dat zich lastig laat verwijderen. Uiteraard kan Compoint deze problemen voor u weer verhelpen.

Compoint Computers in Ridderkerk, al sinds 1997 hét adres voor nieuwe computers, laptops, computeronderhoud en computerreparatie. 
Wij zorgen er voor, dat uw computer/tablet weer optimaal en veilig functioneert, uw privacy is uiterst belangrijk!

Voorwaarden

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van fouten, prijswijzigingen en beschikbaarheid. Alle genoemde merken zijn eigendom van de diverse licentiehouders. 
Compoint ®© is een handelsnaam van Adfino Computing b.v. (KvK 24280219) 1997/2018 – Algemene voorwaarden – Privacyverklaring – Klachtenregeling

Contact

Dr. Colijnstraat 22
2982 AC Ridderkerk
0180425621